Tot ce trebuie să știe cumpărătorii înainte de a investi într-un autoturism

Achizitionarea unei masini poate dezarma pe oricine, chiar daca respectiva persoana are cunostinte solide in domeniu. Insa sunt unele aspecte de care cumparatorii trebuie sa tina cont inainte de a face o asemenea investitie fiindca se pot face foarte usor si alegeri gresite.

Conditii initiale de alegere a masinii

In primul rand, este bine ca oamenii sa ia in calcul faptul ca piesele de schimb si consumabilele pentru respectiva masina nu trebuie sa coste o avere. Exista solutii pentru orice buzunare – masini de clasa mica, masini compacte, ale caror piese de schimb si revizii nu depasesc nivelul unui buget mic sau mediu. Aici pot fi incadrate autoturisme precum Opel Astra, Corsa, Renault Clio sau VW Golf ori Polo, in topul preferintelor romanilor.

Mai mult decat atat, trebuie luate in calcul costurile initiale – masina poate fi achizitionata in sistem de leasing, majoritatea bancilor permit clientilor si imprumuturi auto, iar taxa pentru placutele de inmatriculre nu este asa mare.

Totodata, cumparatorii sa tina cont si de asigurarea auto de tip RCA, care este obligatorie iar in cazul unor masini second hand care au mai suferit avarii sau au fost implicate in accidente sau incidente, poate fi destul de mare.

Combustibilul folosit este un alt criteriu important pentru achizitionarea masinii. Pentru autoturismele pe benzina pretul este mai mic, urmand in topul preferintelor cele pe motorina si GPL. Mai mult decat atat, conteaza si posibilitatea de a pune pe masina o instalatie GPL, fiindca astfel costurile de deplasare sunt mult mai mici.

Fara indoiala, aspectele ce tin de marca, puterea motorului, numarul de locuri si multe alte criterii sunt la fel de importante pentru cumparatori.

Lasă un răspuns