Top superalimente pentru această iarnă

Iarna, organismul devine mai obosit mai repede deci este indispensabil sa ii furnizezi carburantul necesar. Iata deci care sunt superalimentele cu super puteri la care poti apela.

Goji. Fructele goji sunt fructe rosii de dimensiuni mai mici uscate, dar care se pot consuma si sub forma de suc. sunt cele mai bogate in antioxidanti. Sunt consumate in China de peste 1000 de ani si au o multime de beneficii pentru sanatate. Sunt foarte bogate in mod natural in vitamina C deci pot stimula sistemul imunitar, proteja ficatul si rinichii.

Citricele. Citricele sunt surse foarte bune de vitamina C deci ne pot proteja de maladiile infectioase care sunt destul de frecvente in sezonul rece. O portocala consumata in fiecare dimineata este cea care te va ajuta sa iti faci plinul de vitamine. Poate sa fie inlocuita de grepfrut, de lamaie sau de clementine.

Legumele verzi. Legumele cu frunze verzi sunt cele mai bogate in vitamina B9, care participa la buna functionare a sistemului imunitar si care te ajuta sa scapi de anemie. Iar anemia se poate caracteriza mai ales printr-o stare persistenta de oboseala. Consuma varza, broccoli, spanac sau salata cat mai des.

Fructele de mare. Fructele de mare sunt foarte bogate in saruri minerale si in fier. Iar carenta in fier poate sa duca si ea la o stare de oboseala permanenta care se poate resimti si mai tare pe timp de iarna. Consuma deci stridii, creveti sau alte fructe de mare pentru a umple rezervele de fier ale organismului.

Fructele uscate. Fructele uscate sunt foarte bogate in magneziu. Iar o carenta in magneziu te poate sa te faca sa te simti extrem de obosit. Pot sa inlocuiasca foarte bine biscuitii de la aperitiv mult prea grasi si mult pre sarati. Ciocolata neagra este o alta sursa foarte buna de magneziu, dar trebuie sa fie consumata cu moderatie.

Pestele gras. Pestele gras este foarte bogat in vitamina D. Iar o carenta in vitamina D poate duce si ea la stari de oboseala si la depresie. Este datorata mai ales lipsei de expunere la soare deoarece vitamina D are nevoie de lumina pentru a putea fi sintetizata.

Spirulina. Spirulina este o microalga de apa dulce, foarte bogata in minerale, in aminoacizi si vitamine esentiale. Dar si in proteine. Se poate consuma sub forma de supliment alimentar in comprimate sau pudra.

Semintele de dovleac. Semintele de dovleac sunt foarte bogate in proteine, in magneziu si fier. Deci pot lupta fara probleme contra oboselii si anemiei si se pot consuma foarte usor prajite pentru aperitiv, in salate sau iaurt.

Ginsengul. Este foarte bogat in minerale, vitamine si aminoacizi esentiali si poate intari de minune sistemul imunitar. Se poate folosi mai ales de catre persoanele aflate in convalescenta.

Lasă un răspuns