Preacher, sezon 4, bandă desenată adaptată pentru televiziune

Inainte de a fi un serial cu succes enorm la public, serialul Preacher, al carui sezon 4, difuzat incepand cu data de 5 august va fi si ultimul, a fost o mica capodopera a benzilor desenate americane. Adaptarea sa pe micul ecran este revelatoare, da dovada de o tendinta inepuizabila la Hollywood.

Adaptat din benzile desenate ale lui Gareth Evans si Steve Dilon, serialul Preacher este, de 3 sezoane deja, cel mai violent serial de la televiziune, un serial care a starnit numeroase reactii si controverse. De cand Dumnezeu a parasit Paradisul, a lasat locul Apocalipsei, nu doar in ceruri ci si pe Pamant. Jesse Custer, un reverend texan si acolitii sai, vampirul Cassidy si ucigasa in serie Tulip sunt in cautarea lui Dumnezeu. O cautare infernala, pretextul unui numar mare de evenimente stranii si nebune deopotriva, derulate de-a lungul a patru sezoane. In sezonul numarul 4 se va incrucisa drumul unui numar mare de personaje, mai ciudate si mai nebune decat in episoadele precedente. Este, in egala masura, asigurarea unui final grandios.

The Walking Dead la Gotham, Legion, iZombie, Lucifer, The Gifted, Jessica Jones, Arrow, The Punisher, Daredevil, Marvel : agentii SHIELD…Preacher se inscrie in lunga lista a adaptarilor reusite de benzi desenate pe micul ecran. Daca tendinta nu este una noua – ne amintim cu nostalgie de cele ale anilor 1970 precum Wonder Woman cu Lynda Carter sau de Hulk a lui Lou Ferringo, acest gen inca nu da niciun semn de slabiciune. Chiar din contra.

Gasirea perlei rare. In 2020, cele mai mari si mai cunoscute canale de televiziune, platoformele de streaming, toate mizeaza pe adaptarile benzilor desenate pe micul ecran in incercarea de a gasi acea perla rara, sinonima cu succesul. HBO a acceptat si el acest pariu si a adaptat pe micul ecran Watchmen, un serial adaptat dupa celebrele benzi desenate ale lui Alan Moore, deja adaptate de catre Zack Snyder in 2010. Dezvoltat de Damon Lindelof, serialul care pune in scena un grup de super-eroi atipici, reuneste o distributie halucinanta cu Regina King (Southland), Louis Gossett Jr. (Hap and Leonard), Don Johnson, Andrew Howard (Limitless), Jeremy Irons (The Borgias) si Tim Blake Nelson (Fantastic Four).

Cat despre Netflix, acesta mizeaza pe Sandman, anuntat drept cel mai scump serial produs vreodata. Aceasta adaptare va fi semnata de Neil Gaiman si pune in scena 7 Nemuritori, eroi din mitologia antica si contemporana.

Lasă un răspuns