Nokia 8.1 – un telefon din gama mid-range elegant dar cu câteva defecte

Plusuri – design, calitate, Android One, ecran
Minusuri – calitatea pozelor este dezamagitoare, autonomia, performante putine

Nokia isi continua reintoarcerea in forta si reuseste sa ne surprinda pe zi ce trece cu telefoane din ce in ce mai reusite. Cu toate acestea, modelul de fata, Nokia 8.1 sufera de sindromul care afecteaza majoritatea telefoanelor lansate pe piata de Nokia. Chiar daca are un design ingrijit si finisaje de calitate, performantele oferite lasa de dorit.

Designul, clasic si reusit. La prima vedere, Nokia 8.1 pare un telefon reusit, cu un design elegant, cu linii frumoase si culori variate (albastru/argintiu, cupru). Chiar daca Nokia are grija de aspectul telefonului sau, face acest lucru si in ceea ce oriveste calitatea fabricarii care este una excelenta. Spatele din sticla este reusit, doar camera foto dubla vine sa strice putin liniile perfecte. Senzorul de amprente digitale este subliniat printr-un cerc metalic. Ecranul este de 6,2 inci. Nokia a optat pentru acest model pentru un breton mare insa acesta din urma este foarte bine camuflat. Nokia 8.1 este un telefon extrem de elegant, cu finisaje excelente insa spatele trebuie sa fie stres in permanenta deoarece raman urme de degete.

Ergonomie si simplitate. Nokia 8.1 este un telefon ergonomic, degetele se pozitioneaza in mod natural pe butoanele de volum si de pornire regrupate in partea dreapta. Acelasi lucru este valabil si pentru senzorul de amprente. Se tine bine in mana insa suprafata sa se dovedeste a f destul de alunecoasa. Accesul la cartela SIM se face din partea stanga. Nokia a optat pentru acest telefon pentru Android One, versiunea 9.

Ecran cu breton camuflat. Nokia 8.1 vine cu un ecran IPS de 6,18 inci, in FULL HD+. Partea superioara este ocupata de un breton destul de mare, insa Nokia profita de un afisaj negru si de bara pentru notificari pentru a-l camufla on mod eficient. Luminozitatea este frumoasa. Per total, afisajul este unul bun pentru un telefon din gama mid-range.

Performante destul de bune. Pozitionat in gama de mijloc, Nokia 8.1 este arhitecturat in jurul unui procesor Qualcomm Snapdragon 710, completat de 4GB de memorie vie, un GPU Andreno 616 si 64 GB spatiu de stocare. Procesorul este suficient pentru majoritatea aplicatiilor. Cu o baterie de 3500 mAh, Nokia se descurca destul de bine in ceea ce priveste autonomia. Bateria tine in jur de 11-14 ore si propune o incarcare rapida care merge de la 0% la 50% intr-o jumatate de ora.

Fotografia, un echilibru frumos dar cu slabiciuni. Nokia 8.1 are doua camere foto, una de 12 megapixeli si alta de 13 megapixeli, dedicate in special functiei zoom.

Concluzie. Acest model de Nokia, 8.1 este destul de reusit. Fisa sa tehnica este echilibrata, similara unei constructii din gama premium. Cu toate acestea, in fata concurentei, acestui produs ii este destul de greu sa se remarce. Este cel mai probabil sa gasesti un telefon mai puternic, mai dotat la capitolul fotografie la acelasi pret, chiat mai ieftin. Daca esti in cautarea unui telefon care nu mizeaza pe putere atunci Nokia 8.1 este ideal pentru tine.

Lasă un răspuns