Duelul smartphone-urilor: Xiami Mi 9T Pro vs. OnePlus 7 Pro

Pe actuala piata a smartphone-urilor, doi constructori au devenit maestri in arta spargerii preturilor, Xiaomi si OnePlus. Mi 9T Pro si OnePlus 7 Pro reprezinta doua telefoane cu un excelent raport calitate/pret.

Ergononmie si design. Finisajele celor doua telefoane sunt demne de cele mai scumpe telefoane din gama premium. OnePlus 7 Pro si Mi 9T Pro arboreaza fiecare un ecran mare, lipsit de breton si margini fine. Cititorul de amprente digitale este situat sub ecranul celor doua telefoane. Cei doi adversari nu se disting prea tare unul fata de altul la acest capitol. Cu toate acestea, Mi 9T Pro reuseste sa isi devanseze putin adversarul propunand o muja mini-jack de 3,5mm.

Ecran. In cele ce urmeaza vom compara doua ecrane excelente. Cel al lui OnePlus Pro este usor mai mare decat cel al lui Mi 9T Pro dar si mai bine definit. OnePlus 7 Pro ofera o rata de refresh de 90Hz spre deosebire de Mi 9T Pro, de 60 Hz.

Performante. OnePlus si Xiaomi au optat pentru cel mai puternic SoC al momentului, Snapdragon 855 de la Qualcomm. In ceea ce priveste jocurile video, Xiaomi se bucura de un avans evident. Reuseste sa pastreze un framerate mai ridicat decat concurentul sau si nu se incalzeste atat de tare dupa doar cateva minute de joc.

Aparat foto. Ambele telefoane sunt echipate cu un aparat foto triplu. OnePlus 7 Pro are un modul principal de 48mpx, un modul zoom de 8mpx si un modul ultra unghi larg de 16mpx. In ceea ce-l priveste pe Xiaomi Mi 9T Pro, acesta beneficiaza de un modul foto principal de 48mpx, de un modul zoom de 8mpx si un modul ultra unghi larg de 13mpx. Mi 9T Pro face poze mult mai clare pe timp de zi decat adversarul sau. In schimb, in caz de luminozitate mai slaba, OnePlus Pro este cel care se remarca.

Autonomie. OnePlus 7 Pro este capabil sa tina o zi si jumatate in timp ce Xiaomi Mi 9T Pro ajunge lejer la doua zile intregi.

Verdict. OnePlus 7 Pro si Xiaomi Mi 9T Pro sunt doua smartphone-uri excelente, nimeni nu poate contesta acest lucru. Cu toate acestea, terminalul de la Xiaomi se arata usor mai bun in aproape toate domeniile si, in plus, se afiseaza la un tarif inferior celui oferit de OnePlus. Pentru mai putin de 450 de euro, Mi 9T Pro face parte din cele mai bune alegeri in momentul de fata. Drept urmare, daca inca eziti intre Xiaomi Mi 9T Pro si OnePlus 7 Pro ti-am dovedit mai sus ca Xiaomi merita sa fie castigatorul acestui duel, sa il alegi pentru a fi viitorul tau telefon.

Lasă un răspuns