Despre consumul de pâine albă

Consumul de paine alba din grau poate fi daunator. In unele situatii, consumul acestei paini poate fi la fel de daunator precum consumul zaharului in exces. Daca nu veti dori sa renuntati la acest aliment, ar fi mai bine sa optati pentru sortimente mai sanatoase, astfel incat sa va bucurati si de beneficiile pe care le ofera painea.

In ultimii ani, au aparut din ce in ce mai multe avertismente cu privire la consumul regulat de paine. Exista multe motive cunoscute, conform carora, consumul de paine este unul daunator. Painea nu are o compozitie prea buna din punct de vedere nutritional.

Datorita continutului ridicat de glucide pe care le gasim in paine, nu este recomandat sa adaugam painea in alimentatie, mai ales in cazul in care doriti sa slabiti. Servit in cantitati mici, acest aliment poate fi considerat a fi inofensiv. Consumul de paine poate fi insa daunator atunci cand este consumat in exces.

El poate provoca diverse reactii negative in organism, de aceea este mai bine sa nu consumati atat de multa paine. Painea va avea o valoare nutritionala scazuta. Mai ales cea pe care o luam din comert, ea nu este un aliment hranitor. Atunci cand are loc procesul de rafinare, ea isi pierde un numar mare de proprietati. Se obtine un produs sarac in fibre, dar si in minerale sau vitamine.

Cu toate ca trebuie sa adugam si surse de carbohidrati in alimentatie, produsele pe baza de faina alba, nu sunt o solutie atat de buna. Continutul ridicat de sodiu din paine este unul daunator. Painea alba din comert poate contine chiar si 19g de sare per kilogram. La o portie de 250 de grame de paine, veti consuma 4,7g de sare.

Acest lucru se apropie mult de doza de sare recomandata de OMS si anume de 5g pe zi. Painea are si un indice glicemic ridicat, ea nefiind o sursa buna de energie. Aceasta va reusi sa reduca insulina, dar va produce in acelasi timp si hiperglicemie. Efectele painii albe asupra organismului se aseamana mult cu cel al zaharului. Pancreasul este cel mai afectat, painea ducand si la diabet zaharat, dar si la ingrasare.

Painea este daunatoare si datorita continutului mare de gluten. Glutenul ajuta la fermentarea alimentelor, el facandu-le mai elastice si mai apetisante. Cu toate acestea glutenul poate provoca diverse probleme unor persoane. Este bine sa inlocuiti paine cu produse cu un numar mare de carbohidrati.

Lasă un răspuns