Cele mai bune filme care subliniază universul carceral

Inchisorile adapostesc tot felul de infractori si criminali, unii mai periculosi decat altii. De la traficanti de droguri la cei mai periculosi ucigasi in serie. A saptea arta a avut destul de des in centru acest loc ostil drept drcor principal pentru intrigile sale. Universul carceral ramane una din cele mai mari surse de inspiratie pentru cineaste. Haideti sa vedem impreuna care sunt cele mai bune filme care subliniaza universul carceral.

Midnight Express (1978). Billy Hayes (Brad Davis), un tanar turist american se afla in vacanta impreuna cu iubita sa Susan (Irene Miracle), in Turcia. Sperand sa castige ceva bani, incearca sa intre pe teritoriul Statelor Unite ale Americii cu doua kilograme de hasis, ascunse sub haine. Pe data de 6 octombrie 1970, cand este pe punctul de a urca in avion, este, la fel ca si ceilalti pasageri, supus unui control. Pentru Billy este debutul cosmarului care in conduce la inchisoarea din Sagmalcilar, Bayrampasa.

The Green Mile (1999). Paul Edgecomb, aflat intr-un azil de batrani, este bantuit de amintiri. Paznic intr-un penitenciar din Cold Mountain in 1935, avea sarcina de a supraveghea buna desfasurare a executarilor detinutilor, incerca sa le faca acestora mai placute ultimele clipe din viata. Printre acestia se numara si John Coffey, acuzat de violarea si uciderea a doua fetite. Intrigat de acest barbat, incearca sa afle mai multe despre viata lui.

Starred Up (2013). Eric (Jack O’Connell) este un tanar delicvent extrem de periculos, aruncat in mod prematur in lumea sinistra a inchisorii pentru adulti. In timp ce lupta pentru a se afirma in fata celorlalti detinuti, este nevoit sa isi masoare forta cu cea a tatalui sau, Nev, aflat si el in aceeasi inchisoare, un barbat care si-a petrecut o mare parte din viata la inchisoare. Impreuna cu ceilalti prizonieri, Eric va trebui sa isi invinga furia si va descoperi noi reguli de supravietuire.

Lasă un răspuns