Ce facem când AirDrop nu mai funcționează?

AirDrop nu mai detecteaza iPhone-ul sau Mac-ul? Nu trebuie sa intri in panica, in acest tutorial iti vom explica cum poti rezolva rapid si usor aceasta problema.

AirDrop reprezinta o functionaitate deosebit de simpla si rapida pentru a partaja documente (poze, clipuri video, fisiere) intre mai multe dispozitive iOS sau MacOS, situate in proximitate unul fata de altul. Insa, nu este la adapost de erori. Este important sa intelegi ca functionarea AirDrop se bazeaza pe o conexiune Bluetooth si WiFi, drept urmare, o eventuala problema cu siguranta de aici se va trage. Inainte de a urma sfaturile de mai jos iti sugeram sa faci anumite verificari ale aparatelor.
Pe un iPhone (sau iPad) dezactiveaza/reactiveaza conexiunea WiFi dar si cea de Bluetooth. Pentru asta, mergi in Setari, apasa pe icoana de WiFi dupa care pe cea de Bluetooth si apasa apoi din nou sus. Daca nu, foloseste modul Avion pentru un rezultat similar, pentru asta trebuie sa activezi modul Avion.

Pe Mac, pentru a opri si a reporni conexiunea de WiFi, da click pe icoana din bara de meniu, in partea dreapta a ecranului. Apoi, fa acelasi lucru si pentru Bluetooth, icoana este situata chiar langa cea de WiFi. Daca, in ciuda acestor actiuni, AirDrop nu reactioneaza, atunci citeste continuarea acestui tutorial.

Ce este de facut cand AirDrop nu functioneaza pe un iPhone ?
AirDrop a functionat mereu bine, la parametri normali, dar, brusc, ai constatat faptul ca nu mai poti trimite sau primi fisiere sau poze? Atunci poate ar trebui sa urmezi trucurile de mai jos.

Verifica daca AirDrop este activat. De obicei, AirDrop se activeaza singur pe iPhone sau iPad. Pentru a verifica daca este sau nu activat mergi la Centrul de control. Pentru ca AirDrop sa apara apasa pe unitatea configurarilor de retea unde se gasesc Modul Avion, Wifi si Bluetooth dupa care selecteaza AirDrop pentru a-l activa.

Ce este de facut atunci cand AirDrop nu functioneaza pe Mac?
Trucurile sunt cam aceleasi ca in cazul unui iPhone doar ca executarea este putin diferita. Verifica daca AirDrop este activat. Daca Mac-ul tau nu afiseaza AirDrop atunci trebuie sa accesezi Finder. Da click pe AirDrop in bara laterala, statutul de conexiune ar trebui sa apara. La fel ca in cazul unui iPhone, ti se va propune mai multe moduri – Nimeni, doar contactele sau Toata Lumea, tu esti cel care va alege modul in fucntie de preferinte.

Reporneste Mac-ul. La fel ca in cazul unui iPhone sau iPad, cand exista probleme cu reteaua WiFi sau Bluetooth, o repornire poate rezolva problemele minore. Pentru asta da click pe logo-ul de Apple si pe Restart.

In egala masura, este posibil sa intalnesti probleme din cauza sistemului de exploatare, iOS. De aceea este necesar sa verifici daca acesta este actualizat sau daca sunt disponibile unele actualizari. Pentru asta, trebuie sa intri in Setari – General si sa cauti daca exista actualizari disponibile pentru sistemul tau de operare.

Lasă un răspuns