9 remedii naturale care îți pot stimula organismul

Cu siguranţă că este foarte frustrant să fii mereu la dietă şi să te privezi de cele mai bune alimente tot anul. Există însă unele remedii naturale la care poţi apela pentru a-ţi stimula organismul să elimine toxinele, să ardă grăsimile, pentru a slăbi sau pentru a te menţine în formă.

Consumă sucul de lămâie stors, fără zahăr adăugat o dată pe zi, înainte de masă. Cu coaja rămasă poţi prepara o infuzie cu rozmarin sau cu cimbru. Sucul de lămâie este cea mai bună alegere pentru a regla echilibrul acido-bazic din corp.

Coaja de lămâie infuzată este cea care te va ajuta să lupţi contra infecţiilor şi a oboselii.

O cură cu lăptişor de matcă sau cu propolis va face minuni atunci când simţi că răceala îţi dă târcoale şi vrei să îţi întăreşti sistemul imunitar.

Te mai pot ajuta supele cu miso consumate seara sau o cură cu ridiche neagră, anghinare, desmodium sau armurariu. Ficatul se va simţi cel mai bine cu ajutorul lor.

Un bol cu apă fiartă călduţă, consumat dimineaţa pe stomacul gol este cel care poate facilita tranzitul şi purificarea celulară prin osmoză. Munca hepatică va fi şi ea facilitată dacă vei pune o sticlă cu apă caldă pe partea dreaptă a abdomenului.

Cărbunele vegetal supractiv, are cele mai bune proprietăţi absorbante foarte importante. Este cel mai bun atunci când simţi că eşti deranjat la stomac. Este foarte benefic chiar şi pentru copii.

Clorura de magneziu, sub forma sa naturală, Nigari, este de mare ajutor atunci când vine vorba despre stimularea sistemului imunitar. Poţi ţine o cură de 15-20 de zile.

Nu uita de bitterul suedez, un elixir preţios pentru sănătatea ta.

Fructele şi legumele sunt cele mai bune remedii naturale deci ar trebui să le consumi cât mia des, mai ales în sezonul rece.

Lasă un răspuns