5 feluri în care poți folosi Alga Chlorella

Chlorella este o algă verde foarte folosită în Asia, care începe să fie din ce în ce mai populară şi în Europa. Aceasta algă microscopică are cele mai uimitoare virtuţi, o mulţime de beneficii pentru sănătate, dar şi un gust minunat.

Spirulina, acai, nopal sau carob… algele sunt din ce în ce mai des utilizate zilnic pentru a te menţine în formă sau pentru a avea grijă de corpul tău. Alga Chlorella este foarte bogată în vitamine, minerale şi oligoelemente esenţiale. Cum se poate folosi?

Pentru stimularea organismului. Chlorella este foarte bogată mai ales în fier şi proteine. La fel ca şi spirulina, Chlorella are cantităţi de fier biodisponibil, dar şi vitamina B12, în nivel foarte ridicat. Un strop din această algă este de ajuns pentru stimularea organismului. În sucurile de fructe, salate sau alături de peşte este cea mai delicioasă.

Pentru a facilita digestia. Alga Chlorella poate să fie aliatul tău detox numărul 1. Concentraţia sa de clorofilă poate să fie extrem de benefică pentru flora intestinală pe care o regenerează şi o întreţine. Fibrele sale non asimilabile sunt cele care pot purifica organismul de metalele grele şi de toxine. Iar nivelul ridicat de antioxidanţi protejează contra radicalilor liberi.

Pentru un ten radios. Pe lângă faptul că poate purifica organismul de toxine, Alga Chlorella este cea mai bună pentru a oxigena pielea cu compuşii săi activi. Iar proprietăţile sale anti-infecţioase acţionează asupra epidermei şi pot trata o mulţime de afecţiuni.

Este ideală în cadrul unui regim fără sare. Această algă conţine foarte puţin iod şi un nivel scăzut de sodiu. Poţi profita deci de toate mineralele sale fără prezenţa sodiului. Se poate consuma chiar şi atunci când ai probleme cu tiroida.

Este cea mai bună pentru vegetarieni. Se poate considera a fi chiar o super legumă datorită nivelului său ridicat de luteină şi de clorofilă. În plus, mai conţine acizi graşi esenţiali de tip omega 3.

Lasă un răspuns