10 gesturi sănătoase pentru a trăi mai mult

Sanatatea este un element foarte important de care sa tii cont atunci cand vrei sa traiesti mai mult. Atunci cand stara noastra de bine fizica are de suferit, la fel si viata noastra. Din acest motiv, trebuie sa avem toate sansele de partea noastra si sa avem grija de sanatatea noastra. Iata cum.

Limiteaza consumul de carne rosie. Este foarte important sa limitam consumul de carne rosi, deoarece acest tip de produs contine compusi legati de cresterea idustriala, nefasti pentru sanatate. In plus, contine foarte mult colesterol, la fel de nesantos.

Consuma grasimi sanatoase. Este vorba despre a consuma grasimi bune, care sunt grasimi benefice pentru corp. Deci acizi grasi esentiali omega 3 si 6. Se pot regasi in legume si uleiul de masline extra virgin.

Mananca 5 fructe si legume zilnic. Mereu vei auzi asta. Trebuie sa mananci macar 5 portii de fructe si de legume zilnic, 3 de legume si 2 de fructe. Acestea contin o multime de vitamine si de minerale indispensabile pentru buna functionare a organismului.

Bea ceai in loc de cafea. Ceaiul poate sa reduca nivelul de cortizol asociat stresului si poate sa favorizeze relaxarea. Ceaiul verde este cel mai benefic deoarece reduce riscul de a suferi de unele boli precum cancerul.

Redu consumul de zahar. Zaharul poate mari nivelul de glucoza din sange. Un lucru extrem de nefast pentru sanatate. Ori, pentru a trai mai mult, ai nevoie de o sanatate de fier. Deci trebuie sa reduci in mod semnficativ consumul de zahar.

Fa cat mai mult sport. Activitatea fizica se recomanda si ea deoarece nu te lasa sa devii o persoana sedentara. In plus, poate preveni unele boli cardiace. Poate oxigena corpul si permite eliminarea toxinelor din corp. Dar in acelasi timp, poate regla presiunea sanguina si poate intari muschii.

Nu fuma. Consumul abuziv de tigara poate diminua sansele de a trai mai mult. De fapt, tabagismul sta la baza mai multor tipuri de cancer si a unor maladii cronice precum astmul. Tabagismul poate diminua speranta de viata cu 10 ani. In plus, diminueaza si calitatea vietii.

Consuma alcool cu moderatie. Se recomanda sa nu consumi in exces alcool deoarece, la fel ca si tigarile, poate sta la originea mai multor maladii precum ciroza sau alte tipuri de cancer.

Apeleaza la masaj. Un gest eficient pentru a trai mai mult. Poate diminua nivelul de stres si iti poate ameliora starea de sanatate.

Mediteaza. Meditatia alunga si ea stresul. Reduce in acelasi timp anxietatea, dar si tendintele depresive.

Lasă un răspuns